pengikut saye

Saturday, August 1, 2009

CURSE u H1N1!!!!!

kalu x krn penyakit slesema oink2 tu menular kat UMP, misti aku da dpt lebey income.. isk, tade rezki btol la.. cmni critenye, sempena aku nk g kl utk konvo kan, aku habaq mai la kat spupu aku, ty sape2 kat ump tu kot2 ade nk oder cupcake aku.. fine la, die promote baik punye~~ ade la yg mengorder.. aku pon da sbeuk skali merancang, buat design, ssn jadual, so that siap la segale oderan b4 aku g sane.. nt otw g kl, nk singgah la ump anto seme oder uh..

tengtibe, smlm or kemarin, spupu aku kol.. die pon kate, "kak a, esk UMP kn arah ttp, seme org kene blk sbb H1N1.. so, cmne oder cupcake seme tu kak a??" aku agak tekezut, n blur.. then aku ty, "bile buke blknye... sbb mii blk ganu 10hb nt.." die bgtau bk blk on 9hb, tp mcm x yakin la nk simpan kek tu lame2, lgpon xtau lg nt nk duk mane kl tu.. dibuatnye tade peti, mampoh kembong prt kami kn perabihkan seme cupcake tu..

pasrah la aku ni, sprh rase keciwe, tp separuh lg perasaan gembire sbb xyah la aku pnt2 kn wat byk2 cupcake tu.. ngahahaha.. takpe2, tu bkn the main point is..tp nk bgtaunye, effect H1N1 ni smpi da tekena kat aku, menganggu periuk nasi aku (cewah! mcm aku sdiri cr duit je utk sara idup aku.. hahaha). aku ni yg meniaga kecik2, pon tekena.. org lain, aku xtau..

jadi disini, aku nk pesan la skit kan.. jage la diri baik2 yer.. lagi2 kat tempat yg da tededah sgt da ngan penyakit haram tuh.. kite xtau, tetibe terbang di angin, telekat kat kite, kite bwk blk lak kat fmly.. x pasal2 satu umah kn kuarantin.. lg haru!!

tp, aku arap skolah adik aku, SIF, kn kuarantin next week, sbb bley la die ikt aku g kl ms konvo nt.. HAHAHHAHHA... jhtnye aku! ok2, nt cekedout blog cupcake aku.. da start niaga blk da.. hehehe. roger n out!

6 comments:

aiSya iRa said...

btol3....
h1n1 telah menutup upm...
sume planning aku lari...
huhu...

IrinaSairah said...

biler UMT nak tutup nih??hahahahahha

lady elle said...

syatul: aah kan, lupe plok mu kat sane.. hahaha.. aku g upm luse pg.. keke.

ina: mu jgn na.. nt kan, mu plok yg kn kuarantin.. jg bby mu molek tuh.. ehhe.. na, esk aku g umt, anto cupcake ke housemate loque.. kekee.. meluaskan peniagaan..

azyyati said...

hahhaa...kak a...siang ke customers kat sini...mengidam nak mkn cupcakes..huhu...

aiSya iRa said...

a...
aku xigt mg konvo aritu...
aku xkontek mg...
klo dok blh jupe...
lepak2...
huhu

lady elle said...

woho.. aku ingatkan mu x blk dinung lg.. hehe.. xpe weh, tadop hal.. aku pon kelam kabut gok time tuh..

intai-intai