pengikut saye

Thursday, June 18, 2009

YANI... bakpe yani menangis neh??

pelik aku tgk yani ni.. muke die, mcm org tgh byk bepk jer.. menung sane, menung sini.. mcm ade mslh jer.. tp aku mls nk msk cmpr.. aku bior jer.. saje die la tu kot.. maybe pk pasal game die dlm tenet tuh..

lepas jalan, duduk.. pahtu bgn plok, duduk lagi.. jalan lagi.. duduk lagi, msk toilet, msk bilik, mundar mandir, gi mari, gi mari, last2 die msk bilik aku baring ats katil n menung lagi.. reaksi skali mmg mcm org pts cinta ah! aisk! xkan pts cinta kot~~ baru form 1, xkan da kapel2 neh.. xleh jadi...

die ty aku sumthin, tp aku buat xlayan, sbb aku duk masyuk upload gmbr cupcake yg aku br je siap buat td.. tetibe, die snyp, aku pelik.. aku pusing, tgk die tekup muke ngan tgn.. muke pon lain mcm.. apekah terjadi neh? aku buat2 concern sbg seorg kakak (mmg aku pon concern pon yer~~),
aku tanye...

aku: yani, bakpe ni?
yani:................................ ( da start nangis da ms ni)

yani mmg manje, kalu ty cenggitu skejap je nangis... aku ty lagi..

aku: bakpe yani nangis ni? yani ade mslh ke? (dlm ati aku pk, x sangke aku ty gini ke adik bongsu aku neh, da beso die rupenye yer... )
yani:................................ (tadok reaksi lagi)
aku: yani kabo la ke kak a kalu yani ade mslh.. ke pasal boifren neh? gaduh ke? ke ptus? (ni lagi ah x ptt, gile sporting dpt kakak mcm aku!)
yani: (eleng2 pale)
aku: ctr la ke kak a kalu ade mslh, jgn la gini...
yani: yani x reti nk blajo geog (geografi) gane.. cikgu ngajor yani x paham.. (smbil esak2 nangis)
aku: owh..... pasal blajo ke? yani x reti nk wak nota ke? (lega aku.. naseb baik bkn psl boifren)
yani: hor.. yani mmg x paham lasung gape hok cikgu ngajor..
aku: yani kene ah wak nota.. geog ni kene ngafal n kn pahm.. start dr skang yani kn wak nota doh ni.. kekgi kan nk pekse akhir taun plok.. kak a ajor yani wak nota.. g amek pen ngan ketas, kak a a jor hok mane yani x paham..

gile bejaye aku! hahahaha.. baik punye nasihat aku wi.. bkn stakat nsht je, aku ajor skali geog yg aku pon lembap suatu ketika dahulu.. hahahaha.. klako2..

yg aku kagumnye, adik aku nangis pasal tu.. x kagum ke? aku dl x penah hayat la sampai nangis gitu~~ huhu.. xde usahe btol! bgs la adik aku neh, tp arapnye hangat2 tu x taik ayam la.. kalu x, aku ketuk kepale.. bebuih mulut aku ngajo ke die td.. kuikuikui..

4 comments:

IrinaSairah said...

hahahah...suspen jer citer..
tapi siyes aku cakap, aku pun penoh nangis sebab dok faham masa belajo..tapi masa tu aku bukan besor yani..masa tu aku kat poli doh..kena belajar prinsip akaun..kunci kira2...nangis aku lam kelas sebab dok faham..budus tul la aku rasa..hahahahah...

lady elle said...

itu la pasal.. aku pon kagum, aku rase aku nangis sbb tensen keje pon ms kat u jer.. ms matrik pon x nangis walaupon matrik tu lagi azab.. hebat owk? semuge bejaye la adik aku ni.. hahah

~ilyanie_usyuk~ said...

Fuyoooo
kak a sangat bagusss woo.
Sorang kak ngah yg baeeekkkkkkkk!

da buley kawen neh
Muehehhe

=)

lady elle said...

muahahaha... aku mmg baek sokmo pon~~ huhu

intai-intai