pengikut saye

Saturday, January 23, 2010

i TEMANkan u je tau~~

senja tadi, dlm kul 6 tetibe dpt msg from cikin, "a, jom g shopping kat jusco cheras selatan mlm ni"

aku mcm terkejut gile, aisk~ sejak bile cikin dpt feel yg aku pon mmg rase mcm nk meronggeng je mlm ni neh, aku pon ape lg, sepantas jari menaip trus menjwb, "okies!! tapi i TEMANkan u je tau~~" knn2 manje, da knn2 tanak beli pape..

maka, setelah ber balasan msg, pakat2 kul 8 jupe la kat sane.. die from umah die, aku from kolej (ni la penyebab jem kat jalan)

aku da mandi2 smayang awl da ni,smangat! tetibe nk kuar dr blok, ujan lebat mak aih~~~ lebat nyah! sunggoh, xtpu! seb baik aku pakai sempoi je.. tade pape yg perlu dikaver.. knn nye, kuar awl, nk smpi awl la nk elak kan jem~ KONON!

da name pon ujan yg maha lebat, tade maknenye x jem~ sgt truk! aku ni da la mslh drive mlm+ujan lebat, siap on kan lampu hazard xleh blah! tp mmg siesly, x nampak! seblum pape jadi, baik aku bg warning org blakang dl kan..

journey yg spatotnye x smpi 20 mnt, jadi hampir 40 mnt lamenye.. ngan nk cr parking lg (yg aku heran,makin lebat, makin ramai yg g jusco.. ) seb baik la aku dpt parking tanpe perlu aku round smpi 2 3 kali area parking tuh..

okeh, da msk dlm, jupe ckin, trus proceed g padini.. nk sopim baju keje katenye.. aku jadi image consultant, cewah! buat2 pandai kritik org (owh, tp aku mmg pandai kritik org~ hahaha) sonok btol tgk org sopim baju keje, tp apekan daye, i x perlu seme tuh.. (sape la aku.. x keje pon lagi... )

gaye seorg image consultant.. hahahah~~


baju kerja yg membosankan~~

then ajk ckin msk jusco, (jeng, jeng, jeng), tmpt feveret ku bersame kengkwn ku dl~ (windu kamu!) da round2 kan, menyedapkan ati, "kalu jupe baju murah2, bley la cilok satu.. hikhik"

ok2, aku tpu.. bkn satu, tp due aku cilok! hahahaha... tp ade diskaun okey~~~ biar la berbaloi membeli! (berbaloi ke kalu smpi rm80++ utk 2 helai?) lagipon, aku mmg kekurangan shirt2 yg sempoi utk buat g kelas.. (da belek almari b4 kuar td.. hahahah)

abg, sile kire baju sy neh.. murah2 skit tau!

tong tang tong tang dlm jusco, pi tapau food kat mcd, (ckin blanje fries! yeay!), trus la balik.. ms tu pon da dkt 10.30.. dlm ati,blk trus pasni, tade pape kot otw neh...

ampeh lg! kusangke kan clear, rupenye tidak.. nk msk ke jalan dpn komuter tuh (xtau name jalan, sowey la yer!) jem lg! heran gak~ x penah2 jem kat cni, awat tetibe timeni nk jem.. ingat kan xcident, rupnye x.. tgk neh~


disbbkan ujan yg sgt lebat, air bertakung, jadi jalan 3 lorong jadi satu je.. that's y la jem neh~ seb baik x lame, lepas je stuck,aku trus pecut, maka sampai lah kat kolej dlm kul 11.. fuh~ lega! slamat smpi!

da smpi blk kan, belek2 baju, aku realize sesuatu~ sesuatu yg aku xsangke da x sedar~ X~~ baju tu ok! cantek! hahaha.. nk tau aku sedar ape? lenkali aku ctr~ hahaha... ingat ni novel ke hape nk tulis pjg2... da2, esk2 aku bgtau yer....





nota aku: shopping is d BEST treatment~ bile duit byk la~~ ahahhaa

3 comments:

cik nurulain said...

rm80 2 helai? mahal tu....

aisha wUtevA!! said...

hahaha,
betol kan payah gile nak thn nafsu shopping. pompuan2! haish....

lady elle said...

cik nurul ain: itu la~ telebey bajet suda~ hahaha

aisha:sgt btol! tade perumpaan kuar cuci mate neh~ ahahha

intai-intai