pengikut saye

Sunday, January 24, 2010

pengakuan dari seorang KAKI SHOPPING

ini adalah confession of a shopaholic versi bahase melayu dan org melayu juge...

pada kejadian i TEMANkan u je tau~~ lepas, aku ckp aku ade realize sumthing, yg aku mmg btol2 realize selepas blk dr kuar 'teman'kan membe aku sopim baju kerjenye.. aku baru sedar, bahawasenye..


I'VE DONE MY SHOPPING MORE THAN ENOUGH!!!


bile aku ckp, MORE THAN ENOUGH, maknenye, bilangan barang yg aku beli tu da melebey2 bilangannye, x besesuaian dgn tempoh mase aku duk kat sini.. owh tidak~~~ aku da berjanji ngan diri sdiri (janji yg tiada itam putih) ms memule dtg cni nk kurangkan blanje, tapi~~ janji tinggal janji~~ (waakkakaa... konon2 sedey la tuh..)

sepjg berada di upm dr tarikh 28hb disember, aku tlah membeli,


4 helai baju
baju belang kuning n kelabu (rm35)
baju belang merah n kelabu (rm40)

baju bintik2 yg dibeli on9 (rm40)
baju turqoise gelas (rm44.85)



2 helai tudung
kaler kelabu mmg niat nk beli (rm20)
kaler itam utk joging (rm20)



sepasang wedges (owh~~ sgt cantek!! haha)
yg ni jatuh cinta ketika di kdai dan x dpt mengelak lg! (rm53)


sepasang kasut sukan dan sepasang sluar trek
ini penting! kst n sluar tetinggal kat umah, terpakse beli utk jog~ hehe
kasut + stokin (rm70)
sluar (rm35)



sebuah novel
ini feveret novel sy, beli sbb rase bosan (rm35.90)

owh ye! lupe plak aku~ ms memule aritu aku ade beli seketul broadbandyg berharge rm230.. tp yg tu xyah kire la sbb itu mmg keperluan... (keperluan utk berblogging~ kahkahkah)

ok, sile campurkan semua nilai barangan di atas kecuali broaband ituh~ tit~ tit~ tit~ tut~ (gaye bunyi cashier)

rm393.75


dalam mase x smpi sebulan~~ damn! dasatnye aku beblanje, smpi bley x sdr cmtu.. itu blum kire mkn, muvie, minyak lg.. waaaaa~~~!!!! MII~ maafkan anak mu ini krn gagal mengawal nafsu blanje!!

ok2~ cukup la tuh.. saye mengaku, saye mmg KAKI SHOPPING yg memerlukan bantuan!!



intai-intai dlm loker...

di dalam loker ini terdapat 2 helai baju dan sehelai skirt yg sy blum pernah pakai lg!!




resit: tetibe aku rase aku ni sebijik mcm becky bloomwood.. aku terkena badi ke?

3 comments:

ila ni said...

sangat terkena badi! dah2 la tu tirah, baik sdekah duit tu ke mcla hahahhaha

lady elle said...

hahahha~ menakutkan doh ni.. xtau la bile nk stop.. sudoh la~~

epulafea said...

takpa blom seserius mana..
ade orang tu beli almari ikea pastu pakai sebulan buleh 'derma' kt org len..

...

termasok meja tulis n kerusi skali.. sume kaler puteh.. deko bersama eric kunon2nya..

takpa buleh wat intervensi balek..

intai-intai