pengikut saye

Sunday, February 7, 2010

berita GEMBI-RUK utk diriku

masehkah anda ingat aku penah ctr psl penwaran GRF utk diriku oleh supervisor ku dlm en3 lepas? x ingat? sile flash back di sini~

da pade 2,3 ,4 ari yg lepas, secare lebey tepat, pd 3hb feb lepas, result da kuar, n yer~~ aku dpt!! tp ntah knape, perasaan lepas tau aku dpt tu kan bercampur baur.. antare suke dan x suke, cm antare benci dan sayang la~~ abaikan kewarasan aku berbicara, masih dlm dilema neh..

maafkan daku krn gambar x berkualiti, sgt malas nk mengeluarkan kamera gabak ku
semata-mata nk amek gambar ini~



bukan aku x ske, aku ske, tp dlm ske ade x ske, sbb bkn seme bende indah kan~~ eyh!! apeaku mengarut ni! aku straight to the point je la! skang bkn mase yg sesuai utk jiwang2 neh~ grf ade kebaikan ade keburukan, actually, ade kegembiraan dan x kegembiraan, sbb tu la aku menamakannye sebagai berita GEMBI-RUK~

berita gembire dl:

1. bayaran yuran akan ditanggung sepenuhnye
2. mendapat elaun sbg fellowship rm1500 sebulan
3. mendapat tanggungan dr segi pemelian buku, seminar, fotostat dan ape je berkaitan ngan pembelajaran

berita buruk kendian:

1. kedatangan aku ke fact berpunch kad, harus, wajib cukup 8 jam sehari.. (mcm keje!)
2. cuti yg dibenarkan hanyelah 2 hari shj sebulan (lebey truk dr keje)
3. harus membantu supervisor mengajar selama 4 jam seminggu (da keje da jadi ni)
4. tade lagi cuti sem utk aku.. (mcm keje lah!)
5. result mesti sentiasa 3.00 n above n in good standing (keje pon tade cmni!)

maka, dgn ini, aku mengisytiharkan diri aku suda bekerja.. bekerja dan belajar~ sigh~~ sukarnye menerima hakikat ni sbb aku kan malas keje~~!!!


x bley ke aku sentiasa jadi anak mak ngan ayah aku n akan sentiase
ditanggung oleh mereka???????



tp, smpi bile? ckp nk balas jasa, cmne nk balas jasa kalu x keje.. setakat ko senyum kat diorg bkn membalas namenye~~ ngok ngek btol! keje mls, tp gatal nk kawen... oh, aku mmg gatal nk kawen! kalu cmtu, aku menerima keje ni dgn hati terbuka~~ hahahhaaha

cuti raye cina ni adalah cuti panjang terakhir aku, akan ku guna dgn sepenuhnye!! "sedarlah wahai cik atirah, diri anda sudah dewasa, cube lah bertanggungjawab dgn diri sdiri plak, jgn asyik mengharap kat org lain jer~~~" kate diri ku kpd diriku sdiri...

sesungguhnye, diriku sungguh psycho!



pssstt: aku da keje da..

3 comments:

hatta said...

takpe.. ada masa..
haha tergelak jap baca gatal nak kahwin..

tapi kan... kalau dah leh cuti 2 hari je.. impian tu kena buang dulu kan.. :p

nurfaiz shaidan said...

seronok tu, dapat buat master
bukan sume ad peluang camtu akak
pape p0n, good luck!

:)

lady elle said...

hatta: truk kan? keje mals, tp kawen gatal je~~ hahah..

nampak gaye, mmg kene lupekan dl la impian tu~ waaa...

nurfaiz: sonok ke? kekeke.. tq2~~ walaupon x sonok, kn sonokkan dir gak! hehe

intai-intai