pengikut saye

Saturday, February 6, 2010

kisah aku dan LEVI'S

jeng, jeng, jeng~~~~

misteri barang tergantung di tombol pintu akan terjawab~~ kekeke..

tade pape yg misteri pon sebenarnye~~xkan ade manusia yg terlalu baik hati nk gantung barang tu n bagi aku barang itu sesuke ati.. tapi, ade seseorang yg sangat BAIK HATI dan berMURAH HATI yg sanggop blanje aku membeli barang itu.. hehehe

thnx ABAH n MII sbb blanje a membeli
menggunakan duit plastik itu~~ lab u!!!!!

kadang2 terpk, byk btol mak ayah aku berabes duit utk aku, tp mampu ke aku ganti blk? balas balik jasa mereka? skang mmg x mampu, aku just mampu blaja dgn besungguh, n aku akan pastikan diorg dpt tgk aku naik pentas lg utk amek segulung ijazah utk kali ke-2!! (owh! tetibe je touching~)

ok2, back to real story~~ mase kuar membeli ubt nyamuk, singgah sekali ke kedai sluar ini utk membeli sehelai sluar ini yg aku idamkan dlm en3 lepas.. ngehehe.. sonoknye!! dpt a new pair of jeans!!



jadi, taun ni da x bley beli sluar ni da, sbb sluar ni hanye bley di beli setahun skali sahaje!! bile falsh back balik kan, ade ctr disebalik kisah aku dan levi's ni..


dulu kan.. (duluuuuuu~~~~), aku ni mmg x layak lasung pakai levi's.. bukan x layak sbb kewangan, x layak sbb saiz.. (sob! sob!) sesungguhnye, aku hanyelah seorg budak gemok yang memakai sluar saiz 32 pada 5 taun yg lepas... kalu x caye, korg bley tgk dlm en3 ni.. saksikan sdiri..

tp, kerana terlalu nak+ingin+mau+idam memakai sluar levis n nampak cun bile memakai sluar, aku nekad utk berdiet, ( dan juge ade sebab2 lain). aku berjaye!! sejak aku da trnkan berat bdn, n mampu memakai jeans levi's bersaiz 29 (saiz jeans levi's pertama), aku trus memperjuangkan utk turunkan saiz! kekeke..

jeans pertama aku beli taun 2006, setaun beli sehelai, maka skang aku ade 6 helai.. hahaha.. x, korg x silap kire, dan aku x silap taip, sbb raye taun lepas, abah aku berbaik hati lg membelanje kami levi's sorang 2 helai..
(time kasih lg abah!!!), so that y seme skali jadi 6 helai..

ok, seme sluar beratur.. lame ke kiri, baru ke kanan, dlm satu barisan gerak!! da siap label da tu, dr first smpi la ke 6.. yg tanda 'right' merah itu are my faveret!! eyh, aku syg seme la! tp yg tu antara terfeveret, terselalu pakai dan terseason~ hahaha.. br aku perasan, mcm ade pola yg sekata dlm pemilihan jeans aku.. yg ke 7 misti warne cerah nt~ kekeke

harge die mmg la mahal skit kan, tp berbaloi-baloi~~ sbb sluar yg aku beli 5 taun lepas masih sgt elok dan nampak baru!! owh, yg peting, kn maintainkan berat bdn, kalu da gmk skit, konpem x muat! ni antara sbb aku kn slalu maintainkan berat badan.. rugi2 kalu xleh pakai mereka~~

pendek kate, cube skali, pasti nk lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagi~~~~~




tag sluar: satu addiction yg menggunakan byk duit! urghh~~~

5 comments:

Fauzan Abdullah said...

bnyknyer Jeans..Levis plak tuh..

tp..some said, Levis just bring the brand..not the quality...

Tiba-tiba terase nk g shopping jeans jugak!

lady elle said...

owh~ sy xtau ape org lain kate,tp bg saye kualitinye pon bgs~ da pakai levis tanak pakai yg lain da..

but diff people diff thoughts n diff opinion rite~~ it depends

e.z.d.i.a.n.a said...

sy pn ska sgt ngan levi's...
mmg good quality....

bulat said...

kter pn lyn levis. levis d besh..hehe

lady elle said...

ezd: kan? sy rase quality die sgt la bgs~~ hehe

bulat: yeah! high five!!

intai-intai