pengikut saye

Wednesday, February 3, 2010

sy sgt memerlukan seorang SHOPPING THERAPIST!!

ok, ini adalah pengakuan ikhlas jauh dr lubuk hati aku.. aku mengaku, dan aku mengakui yg aku sudah di tahap kritikal dan sgt memrlukan bantuan dr yg pakar...

aku sgt2 memerlukan seorg SHOPPING THERAPIST utk mengawal dan menasihati aku dlm perbelanjaan harian.. oh nafsu membelanje, knape ko jahat sgt!! aku benci ko~~ FIREE!!!~~~

aku kuar tgh ari td, dgn berniat hanyelah utk ke uspot center utk dftr uspot, ke PK utk menimbang berat, dan ke old flat utk print journal.. tapi, ade pertambahan aktiviti dlm list ini..

mase memule smpi kete, aku tenampak sekeping kertas di viper kete, aku pon amek n bace.. (skema! hahahha), then tertulis la kat situ, "ini adalah car-boot sale yg sebenarnye2! dapatkan barangan branded dgn harge yg sgt murah!" ok, anda faham kan maksud isi kandungan tu?

then, aku tukar plan..pas pegi uspot center, aku g dl kat tepi dewan besar PKSSASS UPM neh (aku pon x pasti btol x hruf2 tu), dr jauh aku nampak, banyaknye GERAI~~~ dlm hati berbunge2, mcm bdk2 dpt coklat.. aku pantang btol ngan gerai yg banyak baju gantung2 neh! alahan!! alergik!!

parking plak, strategik gile.. mcm da disetkan utk aku jer.. kuang asam! pas parking, ape lagi, menapak la sambil buke mate.. walaupon pans terik matahri ats kepale, jalan tetap jalan.. itu seme bukan penghalang!



panas yg sgt terik!!


pastu, berenti la kat sebuah kdai.. terpandang sehelai baju.. (2 sebenarnye) cantiknye~~~ (menjerit kecil dlm ati) 2,3,4,5 kali aku duk angkat letak baju tuh..byk pk wooo sbb da byk blanje kot... tp tetap xleh wat keputusan, n aku ptuskan utk ty org ketige..

kol pkw aku, dgn harapan die akan menghalang aku beli.. tapi, ampeh! die kate "hor, beli je la kalu da bekenan.. baju xpe, x membazir" huh? aku rase die bercakap dlm keadaan x sedar kot mase tuh.. x logik pkw aku ckp cmtu.. X LOGIK~~~

logik x logik, i x kire... org da bg green light, aku pon GO!! "okeh kak, sy nk la!" FAIL!

ingatkan abes kat ctu je la.. tp, TIDAK~~ otw ke kete, jumpe byk gerai tudung plak.. dlm kepale duk pk, "baju ni sesuai pakai tudung kaler ape ek?" ah sudah~~ da beli bj nk tudung plak.... aku duk gaduh ngan diri aku sdiri da ms tuh..

tp yg menang tetap aku, dan pemenangnye, BELI!!! ye, aku beli tudung juge.. tu pon dpt kurang 2 ringgit dr harge asal die ltk.. 2 ringgit pon xpe la, asalkandpt kurang! yehu!!

mcm bese, pas beli, mule la menyesal mengenangkan wallet da nipis n perlu withdraw duit lg.. owh, duit~~~ tp skejap je, smpi bilik, tetsing baju, WOW! x rugi aku beli.. hahahhaha..
ok, aku mmg nk stop habit x bgs neh, tp i need help~~~

kelrfulkan baju i?? i loike~~ haha


HOW? HOW? cmne nk berenti habit suke memBELI neh???


p/s: ade brite gembiruk (gembira+buruk), next time ctr.. ngeee~~~

8 comments:

KaorU IchibaNa said...

sng je,nanti nak kuar bawak 5 ringgit je..kalau tak bley stop agy,bawak 5 posen..

~ yus ~ said...

wuahahha.. nih sejibik cam citer 'confession of a shopaholic'.. :D

lady elle said...

uisk~ bahyenye kalu bwk 5 hengget aje,, kalu ade emergency karang, cmno tu? <--- alasan! hahahha

lady elle said...
This comment has been removed by the author.
Syida Shukor said...

ahah . bahaya ni ! i pon lebih kurang macam u . btw , u upm ke ? i pon upm (:

lady elle said...

waa.. kite serupe! aah, i kat upm~ misti u pegi car boot sale td kan? hehehe

icee-yah said...

chopp..me pon upm tau..biarla walaupon ex-...haha...nape dulu2 xdepon carboot ni..(nada dengki):P
suke colorful jugak..

lady elle said...

haha.. sian cik icee, ade la.. dr dl lg ade tau! every month akan ade carboot sale neh, tp jualan diesmpi tgh ari je, n only once a month~

intai-intai