pengikut saye

Saturday, February 6, 2010

BLOGGER adalah seorang yang........

ini just kenyataan yg dibuat dr pemerhatian aku sbg blogger suku mase, kepade diri aku sdiri, tade kene mengena dgn org lain pon.. siape blogger? kenape mereka menjadi blogger? ape membuatkan mereka suke berblogging.. btol ke x, aku x pasti, tp yg pasti aku suke berblogging~

1. BLOGGER adalah seorang yang byk cerita

yang ni semestinye la kot, kalu blogger tade crite, tade idea, maka, tade la tulisan yg terkluar dlm blog mereka.. dlm kes aku plak, aku ni telebey crite, kadang2 aku tkt org da bosan dgr crite aku (yg kadang2 aku terulang smpi 2 3 kali), baik aku becerite kat cni.. xyah la aku bengang tgk muke manusia yg bosan dgr ctr aku.. hahaha..

2. BLOGGER adalah org yang rajin menulis

kalu malas, maka blog mereka xkan terupdate.. sbb telebey rajin la smpaikan kadang2 tu satu hari mereka bley post hingga 2 3 en3.. x rajin ke tu? ingat tulisan kluar kat blog ni bley pakai suare je ke? sakit tau jari jemari i ni menaip~~ tp i loike!!


3. BLOGGER adalah seorang yag suke berkongsi idea

idea or pemikiran, kire same la tuh! if ade la sumthing or persoalan yg bermain kat fikiran, tmpt dituju misti blog, sbb kat cni kite dapat feedback dr raaamaaaai manusia lain dgn sgt pantas! da ramai org komen, byk la pendapat kite dpt.. ye x?

4. BLOGGER adalah seorang yang mempunyai byk impian

kes ni maybe sesetengahnye la kot.. tp aku konpem!hahaha.. segale mende yg die nak, die impikan, kat blog la die curahkan.. walaupon kebarangkaliam nk dpt tu ssh, tp kepuasan utk memberitahu satu dunia impian kite sgt la nikmat!! DUNIA~~~ AKU NK KAYE!!!!!


5. BLOGGER adalah seorang yang suke bermonolog

ni x semua blogger ade, blogger yg biasenye post en3 yg berkias or tersirat, or dlm bentuk puisi n sajak, mereka adalah jenis blogger yg sentiasa bermonolog dgn diri sdiri.. mereka berkongsi ctr gak, tp bukan secare berterus terang n mereka nk kite lebey berpikir.. aku kagum dgn mereka, karya mereka hebat, kdg2 kalah A. Samad Said~ kekeke

6. BLOGGER kadang2 juge seorang yg pendiam

da malu sgt nk becerita secare face to face, becerita je la dlm blog.. x nampak muke, n org xtau sape kite.. kalau aku artis, org lain xkan tau... kahkahkahkaha (saye artis sebenarnye..) so ade 2 jenis blogger, sama ada pendiam or telebey ckp~~ aku? errr~~ ntah! hahahhaa



7. BLOGGER suke meluahkan perasaan

yang ni antara terbes kalu ade blog.. ngeee~~ kalu tetibe ade perasaan x puas hati kat seseorang kan, serang je mereka dr dlm blog!! hahahhaa.. (mereka xtau kan??) kalu da geram sgt, mase menaip tu, tekan keyboard sekuat ati biar tenggelam seme huruf2 tuh.. tp jgn la smpi gune bahase yg x ptt kan... nt jd kes plak! oh, takut~~~

8. BLOGGER adalah seorang yang 'gile-gile'

bukan gile tau! gile2~~~ kekeke.. sbb nk menulis seorang diri, dgn care bercerita bukan lah mudah yer.. sambil menulis sambil berangan org tgh mendengar, nk susun ayat bagi menarik supaye org x bosan.. n gaye penulisan menggambarkan gaya seseorang itu bercakap.. (ni kwn aku bgtau aku, stiap kali die bace blog aku, misti die terbayang aku tgh bercakap.. waaa... terase begitu terharu! <--- tetibe!)

9. BLOGGER adalah seorang yg suke berkawan

kekeke.. lagi2 mereka yg join geng blogger, sbb kat cni ramai membe2 blogger bley jupe, weee~~~ lebey ramai membe, lebey bes, lebey meriah!!! lagi2 bile berjumpe dgn kelompok manusia yg mempunyai minat yg same...

10. BLOGGER adalag seorang yg suke mkn BURGER

ok2, ini tade kene mengena ngan sape2 pon.. aku da kering idea, saje letak burger sbb bunyinye berirama sgn blogger~ cube sebut btol, 'blogger-burger', 'blogger-burger', same kan? besnnye burger~~ lapo la plak!


mintak maaf la kalu kajian sy ni x tepat, kajian satu malam, mane bley perfect.. btol x? kalu ade kene skit2 pon xpe la..

jadi, anda dlm kategori blogger yg mane?? mungkin yg no 10 kot~~~ kekekke




nota ujung: bahaye bile da addict ngan blogging, x pos en3 satu hari, hidup rase x lengkap!!

8 comments:

Melz said...

huhu ada la terkena sikit ;P miahahaha

nice entry lah

lady elle said...

no brape yg terkena tu? kekeke

joegrimjow said...

like this
make me smile
hehe

cikgu isza said...

rajinnya membuat pemerhatian ye...
ada betulnya pemerhatian tu

duOne_sTarz said...

blogger yg suke isap rokok... mlm2 duk dalam plant yg bohsan..yeah

icee-yah said...

me no 2,4 ,5 n7.haha..memng banyak impian sampai bf suh masuk cerita impian kat tv tu.

lady elle said...
This comment has been removed by the author.
lady elle said...

joegrimjow: it make me smiles while typing~ hehe

cikgu:tade keje sgt la ni sbnrnye~ hhehe

maduan: mu je gtu weh~~ hahaha

icee: itu la~ seme pon nak kan?hahahah

intai-intai