pengikut saye

Monday, May 17, 2010

terima kaseh CIKGU!!

sedar tak sedar, aku telah menggunakan separuh umur dari hidup aku ni utk blajar~ WOW!! kagum dgn diri sdiri.. dan utk itu, aku rase mmg PATOT la aku ucapkan TERIMA KASEH byk2 kepade semua guru, cikgu, teacher, sir, puan, encik yg tlah sudi mengajar aku...


Tadika Yayasan Islam Terengganu (1991)

ini bukan aku, aku google je.. gamba tadika aku ade kat umah la~

zaman tadika yg penuh keriangan seperti taman tema keriangan genting highland walaupon pada waktu itu permainan yg ade hanye lah see saw, slide dan swing (cewah! spekang tuh~) sesungguhnye satu waktu yg penuh warna warni sbb hari2 pon ade akriviti mewarna..

terima kasih cikgu!



Sekolah Kebangsaan Sultan Sulaiman 1, K.T. (1992-1998)



mula belajar membaca, menulis, mengira, berkawan dan mengorat juge~ waktu kegelapan juge bagi aku sbb aku hampir2 masuk ke kelas pemulihan pada darjah 1 krn kelembapan utk membaca yg hampir melebihi jangka waktu yg ditetapkan.. oh! lembap sungguh!

dan trime kseh pd cikgu matematik darjah 1 aku kerana telah men'debok' (perktaaan terg, membawa maksud memukul di bahagian blakang badan) aku akibat terlalu lembap utk belajar bagaiman utk membuat tajuk pembahagian.. lembap lg!

tapi, kerane kesungguhan dan x kenal erti jemu, aku berjaya menamatkan skolah rendah dgn jayanya..

terima kasih cikgu!



Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar, KT (1999-2003)

alam remaja, penuh suka dan duka juge~ muahahhaa.. dipanggil ustazah krn masalah disiplin, kn brainwash, kata2 nasihat.. mula knal siape kawan n siape lawan.. lebih menambah ilmu pengetahuan dari cikgu..

ntah! mcm mendatar je zaman skolah menengah aku ni.. (cececece.. knnnye la! hahahah) byk melakukan aktiviti sia-sia sbb perasaan mude remaja yg memberontak.. oh! not good~ tp, tetap berguna utk mendewasakan aku

terima kasih cikgu!



Kolej Mara Kulim (2004-2005)



walaupon setahun itu adalah mase yg singkat, namun byk benda aku belajar di matrik.. dan banyak kenangan manis juga~ (^_^).. first time duk berjauhan dgn family, mmg satu pengalaman yg baru, kwn2 la jadi pendorong..

tak lupe, cikgu2 yg sgt concern, cikgu rahmad, yg byk memberi nasihat dan kata-kata sindiran.. hahahha.. cikgu, walaupon mulut cikgu jahat, tp cikgu best! ayoh mad~~ x lupe juge pd cikgu2 yg lain..

terima kasih cikgu!



Bach. Landscape Architecture, UPM (2005-2009)



waktu yg betol2 matang, mula mencari ilmu demi masa depan.. kenal para lect yg mempunyai kepakaran dalam bidang masing2, mmg mengagumkan! mungkin pendekatan waktu ni x sm dgn alam pembelajaran yg lain, besesuaian dgn umur..

mesti lebey berusaha dgn sdiri utk mencari ilmu, namun puan, encik, cik, dr tetap menjadi pembimbing utk memastikan kami beradan di landasan yg btol.. byk yg dipelajari waktu ni, krn kami didedahkan pd sesuatu yg x penah kami tahu sebelum ini..

terima kasih cikgu! errrr... puan, encik, cik dan dr!



Msc. Urban Planning and Design, UPM (2010-now)

gambar dicuri tanpa segan silunya dari blog kak fiza.. ngehhehe

bertambah satu lg tanggungjawab, utk menambah lebey ilmu baru.. dan mungkin, suatu hari nanti, aku juga akan menjadi salah seorg pendidik disni nanti~~ insyaallah... amin~

terima kasih drss!!


dan tak lupa, berjuta lemon trime kasih kepada guru, penasihat,rakan sepanjang hayat, keduaibu bapa ku, mii n abah yg banyak mengajar erti hidup.. ur d best teacher of my life! love u both!!



jangan cepat berbangga dgn apa yg kamu ada pada hari ini, kerana kejayaan kamu pada hari ini adalah pemberian dari orang lain pada waktu yg lepas dan pinjaman tuhan ke atas kamu di dunia ini...


selamat hari guru kepada semua cikgu-cikgu yg penah mendidik diriku..

1 comment:

edda(",) said...

skang cikgu dah dpt elaun baru kan?? bestnye... eh! elaun ke namanye?? edda pon lupe.. uhk

intai-intai