pengikut saye

Thursday, April 22, 2010

menanam tebu di pinggir BIBIR

penah dgr x simpulan bahase ni? ape maksud die ye? or aku yg reka2 simpulan bahase neh~ sbb ianye terngiang2 je kat tlinge aku neh~ hehe.. btolkan saye kalu sy silap~

aku buat pemerhatian hari ni~ jeng jeng jeng~ siapekah mangsenye?? tade~~ kali ni tade mangse, universal, aku tuju kat semua~ ade kaitan dgn BIBIR~ eyh, bukan lah! bukan aku nk ckp pasal bibir tebal! jahat! baiK~

BIBIR atau lebey tepat MULUT ler.. owh, dan bukan juge tentang kasanova yg bemulut manis. x ske mereka! ikhlas aku ngaku! cume aku nk ckp tentang mulut manusia, termasuk aku, kamu, mereka dan die yg ssesangat lah laju menyebut kate2 caci dan maci terhadap org, tdk kirelah secare direct, atau pon indirect~

peringatan yer~aku bukan tuju kat sape2, aku tujukan pd semua termsk DIRI AKU sendiri~ kesedaran, dan pengakuan gak la ni kirenye~ kang,x pasal2 ade yg tesentuh~i tanak la kan~~

x perasan atau pura2 x perasan? kite skang senang sgt nk menguarkan kate2 caci n maki spereti F**K, D**N, B****S**T, go to H**L, M*****RF****R, dan byk lg la! knape eyh? seme tu kate2 omputih, tp kite plak duk sebuk2 sebut~ ataupon, kalu kite sebut ikt omputih, bunyi die lebey behemah?

walaupon maksud die same??

kalu yg ikt bahase melayu plak, kate2 caci yg glamer semetinye ba, alif, ba, ya~ owh! not good~~ haram itu binatang ok~ lepas sebut kn samak itu mulut! hat tuih! (sile jgn meludah disini~) selain tu ade yg ske sbt S**L, P***M*K, B***T, A****G, C***I. kalu perkataan BENGONG n BODOH xyah ckp la~ da mcm makanan harian, kalu x sbt sehari, bley jadi cacing kepanasan!

mase kecik2 dl tade plak mak ajor kite sbt2 mende2 ni kan? knape eyk? kite la yg slh tu kot yer~kalu dl, sbt je BODOH ngan adik ke, kakak ke, misti kn ugut, "haaaa~~ ckp BODOH, kabo ke mii!!" trus nk ngadu kat mak! hahahaha~

kadang2 la, aku rase idup aku ni jadi x berkat sbb byk sgt menyebut kate2 yg disbt di ats~ eyh, aku x sbt seme ye! ade gak pekataan2 yg aku pantang sprt F word tuh~ kalu bley,. tanak sbt ah! hoho~ but still, ade la yg lain akan tekuar bile hati da panas, geram kat sesuatu bende or orang~ ouh! bile nk insap neh~~


bile terase je nk sbt pekataan2 tu, cepat2 tutup mulut!


cmni la gayenye, kn ajor diri sdiri utk sbt perkataan yg elok skit, yg tdk menambahkan sakit dijiwe, yg menenangkan~ sbnrnye, kite org islam, senang je nk buat bile ati x tenang, amek wudhuk, bace ayat2 suci~ insyaALLAH, misti tenang pastu~ damai..

membuatkan aku sedar, aku da lame x menyebut ayat2 suci al-quran~ astaghfirullahalazim~ terlalu masyuk dgn dunia, amalan utk akhirat dilupakan~ insaflah wahai diri!




aku sdiri x sangke, en3 aku akan berakhir cmni~ salah silap kate2 aku, mintak maaf la banyak2~ hanye sekadar renungan bersama

2 comments:

sebelas said...

nice entry :D

http://nomborsebelas.blogspot.com/

lady elle said...

ermmm~ tetibe je rase bgtu~ hehe thnx sudi singgah sini~

intai-intai